Wednesday, November 24, 2010

VELOCITAT 1




CONCEPTE I DEFINICIÓ.

Podem definir la velocitat com la capacitat de realitzar un o més moviments en el menor temps possible, a un ritme d'execució màxim i durant un període breu que no provoqui fatiga.


TIPUS DE VELOCITAT.

1 VELOCITAT DE DESPLAÇAMENT: Capacitat de recórrer un espai en el menor temps possible.(En atletisme, recórrer els 100 metres el més ràpidament possible)

Components de la velocitat de desplaçament:
A. AMPLITUT de la gambada (com més llarga és la gambada més ràpid avançaré))

B. FREQÜÈNCIA de la gambada (com més ràpides són les gambades més ràpid avançaré).

2 VELOCITAT DE REACCIÓ: Capacitat d’efectuar una resposta motriu a un estímul en el menor temps possible. Exemple: ser capaços d’agafar un llapis que ens cau de la taula a terra sense que arribi a tocar a terra)

Sempre que siguin moviments voluntaris parlarem de velocitat de reacció. quan aquests moviments són involuntaris és quan parlem de reflexes (habitualment, tenir una bona velocitat de reacció, per exemple ser capaços d’esquivar una pilota que en va  a la cara, es considera EQUIVOCADAMENT TENIR BONS REFLEXES!!)

3 VELOCITAT GESTUAL o DE MOVIMENT: És la capacitat de realitzar un moviment segmentari o global en el menor temps possible (Exemple: Ser capaç de fer un gest o un moviment molt ràpidament, “tancar ràpid les cames”)

No comments:

Post a Comment