Friday, October 22, 2010

Resistència 1




CONCEPTE:
Capacitat per mantenir un esforç muscular voluntari el major temps possible.
Els músculs utilitzen oxígen (i també nodrients) per aconseguir energia per contraure's. Segons sigui la intensitat de l'esforç, els músculs podran sol.licitar major o menor presència d'oxigen. En base això tenim dos tipus de resistència: aeròbica i anaeròbica

 Resistència Aeròbica:
Quan la intensitat de l'esforç és moderada i existeix un equilibri entre l'aport d'oxigen que fem arribar als músculs i el que la contracció muscular necessita ,direm que és una activitat aeròbica. En el metabolisme aeròbic (reaccions químiques amb les quals s'obté energia aeròbicament) no es produeix cap substància de desfet.
Resistència Anaeròbica:
Quan la intensitat de l'esforç és massa gran per mantenir el treball muscular i per tant existeix un desequilibri entre l'oxigen aportat i el que necessita el múscul direm que estem realitzant una activitat anaeròbica. En el metabolisme anaeròbic (reaccions químiques amb les quals s'obté energia anaeròbicament) es produeix una substància de desfet anomenada àcid làctic, que a l'acumular-se al múscul fa que s'hagi de parar l'activitat.

Resistència Mixta:
 La intensitat de l'esforç és mitja i participen els dos sistemes energètics (aeròbic i anaeròbic).
EFECTES DE LA RESISTÈNCIA

1.      Augmenta el volum del cor
2.      Augmenta el nombre de capil.lars
3.      Menor nombre de pulsacions en repòs.
4.      Augment de la temperatura muscular

LA FATIGA:

La fatiga és una alarma de l'organisme que apareix degut a l'acumulació de substàncies àcides (àcid làctic) produïdes per l'esforç. Tot això fa que el múscul hagi de parar o reduir la seva activitat.
Existeix un altre concepte de fatiga , el psíquic, que solen patir persones poc motivades o bé poc habituades a l'entrenament.
Existeixen diversos mètodes per treballar la resistència, però el que utilitzarem durant aquest curs és la:

Cursa Continua
 
Com el seu nom indica és una cursa que es realitza mantenint un ritme constant i moderat. Treballarem la cursa contínua entre les 120 i les 160 pulsacions per minut (30-40 cada 15 seg).
Ens prendrem les pulsacions a:
1.    Artèria radial (Canell)

2.    Caròtides (coll)







3.    Cor (Pit)









La intensitat s'ha d'adaptar a l'entrenament de cadascú (entre 120-160 pxm).   

No comments:

Post a Comment